Rubens exposeert in Ommoord

Ommoordse kunstenaar Dan Rubens, de Ommoorder met een kunsthistorisch beroemde naam, exposeert de hele maand december in de expositieruimte Binnenhof 98, in winkelcentrum Binnenhof. Deze Rubens is al bekend van zijn portretten van bekende muziek-artiesten, zoals The Rolling Stone en Jazz virtuozen, maar toont deze keer mooie vogels. Schilderijen gemaakt met acrylverf van meeuwen en papegaaien. Niet alleen zijn de meeuwen op doek te zien, maar ook als decoratieve vogels, die kunnen worden opgehangen, bijvoorbeeld in de kerstboom. De vliegende vogels zijn een verwijzing naar het ambacht van Dan voordat hij kunstenaar werd, etaleur. Er moet altijd iets zijn dat aandacht trekt, maar niet afleidt van het hoofdonderwerp. Het hoofdonderwerp zijn in dit geval de schilderijen van Rubens.

Dan Rubens is een klassiek kunstenaar. Zijn werk moet je zien in een expositie, zoals nu in de Binnenhof. Hij timmert niet aan de weg via een uitgebreid netwerk in de cloud. Hij staat mensen graag persoonlijk te woord en als zijn geëxposeerde werk niet 100% passend is, maakt hij graag afspraken hoe een speciaal nieuw werk wel voor een goede fit kan zorgen. Dan Rubens is sinds 2021 lid van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander. Hij woont en werkt in Rotterdam-Ommoord. Hij begon ooit als etaleur bij het Rotterdamse warenhuis Ter Meulen. Hij ging schilderen op latere leeftijd en deed de eerste verfstreken zonder opleiding. Hij had de smaak te pakken volgde cursussen bij de Vrije Academie en privélessen in diverse technieken. Zijn inspiratiebronnen zijn muziek en cultuurvormen. Dat komt in zijn werk tot uiting in portretten, dieren, landschappen en stillevens. Hij houdt van grote doeken en sprekende kleuren.

Gegevens van Dan Rubens zijn te vinden op de website van de Kunstkring http://kunstkringalexander.nl/ , maar het fijnst vindt hij een persoonlijk gesprek, waarvoor via deze expositie alle ruimte is.

About TDH 114 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*