Succesvolle portfolio-avond in het Kunstcafé (Prins Alexander)

Naar idee van Herman Schouwenburg werd er in het afgelopen Kunstcafé Prins Alexander (1 november 2022) voor het eerst een zgn portfolio-avond gehouden. Op 5 tafels, met per tafel 8 deelnemers, was het onderwerp van gesprek het creëren van kunst door één bepaalde lokale kunstenaar, die daartoe al zijn/haar werk in foto’s, showboeken, portfolioboeken had uitgestald. Aan de tafels bewondering en ook leermomenten van kritische collega-kunstenaars, waar de betreffende kunstenaar weer mee verder kon.
Aan de vijf tafels, kunstenaars Els Mulder, Flip Kolet, Herman Schouwenburg, Joanne DeBrass en fotograaf Henk de Jong.
Normaal presenteren in het kunstcafé de Kunstenaars hun echte werken aan een grote groep. Deze intieme en directe vorm werd door iedereen zeer op prijs gesteld en zal binnenkort worden herhaald, met andere kunstenaars.
De Kunstkring Prins Alexander telt in totaal bijna 90 leden-kunstenaars. Het kunstcafé is maandelijks op de 1ste dinsdag van de maand in het Huis van de Wijk (Molshoop) aan de Sigrid Undsetweg 300 in Ommoord. Leden van de Kunstkring worden voor deze avonden uitgenodigd, maar belangstellenden voor beeldende kunst zijn eveneens van harte welkom.
Foto boven: Drukke gesprekken aan de tafel van Flip Kolet.
Foto onder: Tafel vol boeken van Henk de Jong.
About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*