Actie tekening van de Ommoordse Kip succesvol afgesloten

Begin april 2022 startten we een actie voor de Ommoordse KIP. Ommoorder Dirk van der Vis, maakte een mooie tekening van de KIP. Deze tekening is gratis en groot (A3) gedrukt op mooi papier door drukkerij Teeuwen uit Capelle aan den IJssel. Exemplaren van de tekening zijn verkocht voor € 2,50 aan de servicebalie van de PLUS Verhoeven Supermarkt in de Binnenhof. De prijs van € 2,50 werd door de Plus verdubbeld tot € 5,-, zodat er netto voor elke tekening € 5,- beschikbaar komt voor het toekomstig beheer van de Ommoordse Kip. Er zijn 50 tekeningen verkocht, wat een opbrengst geeft voor de Bewonersstichting De Witte Bollen van € 250,-. Daar zijn erg blij mee. Dank aan Dirk van der Vis, Drukkerij Teeuwen en PLUS Verhoeven, die samen deze mooie actie tot een succes maakten.

Bewonersstichting De Witte Bollen beheert naast de Kip ook andere grote Ommoordse kunstwerken in de buitenruimte, zoals De Paraplu (bij de Romeynshof), De Witte Bollen (naast het Gezondheidscentrum Ommoord), Scheidende Wegen (In het Albert Schweitzerplantsoen, scheiding van de metrobanen) en de 3 staalplastieken Van Cor Dam (op de rotondes van de President Rooseveltweg). Het volgende project van de Stichting is het verplaatsen van de kunstwerken De Witte Bollen en De Paraplu, nu binnenkort het Lokaal Cultureel Centrum de Romeynshof wordt afgebroken.

De Stichting kan haar werk doen, dankzij donaties en giften. U kunt hiervoor doneren op bankrekening NL 32 INGB 0006 0542 81 t.n.v. Stichting De Witte Bollen. Indien u wilt dat uw bedrag specifiek besteed wordt aan het onderhoud van één van de kunstwerken, dan kunt u dat aangeven op uw bankoverschrijving.

Inlichtingen en vragen, mail naar: dewittebollen@gmail.com

Foto: Afsluiting van de actie met op de foto v.l.n.r. Dirk van der Vis met zijn tekening, Elroy Verhoeven met de Ommoordse kleine Kip en Margo Odijk en Peter Buisman van Stichting De Witte Bollen.

About TDH 110 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*