Bewonersactie: Tekening van de Ommoordse Kip.

Nu de nieuwe Ommoordse trots, de KIP, op haar plek staat, komen er voorstellen van bewoners om iets te doen of bij te dragen. Eén van deze bewoners is Dirk van de Vis, een bekende Ommoorder. Zijn plan was een mooie tekening te maken, die Ommoorders dan kunnen kopen om de Kip te sponsoren. Deze tekening wordt gratis gedrukt op mooi papier door drukkerij Teeuwen uit Capelle aan den IJssel. De tekening van de Kip, gemaakt door Dirk van de Vis, wordt voor € 2,50 verkocht aan de servicebalie van de PLUS Verhoeven Supermarkt in de Binnenhof. De prijs van € 2,50 wordt door de Plus daarna verdubbeld tot € 5,-, zodat er netto voor elke tekening € 5,- beschikbaar komt voor het toekomstig beheer van de Ommoordse Kip.

Bewonersstichting De Witte Bollen beheert naast de Kip ook andere grote Ommoordse kunstwerken in de buitenruimte, zoals De Paraplu (bij de Romeynshof), De Witte Bollen (naast het Gezondheidscentrum Ommoord), Scheidende Wegen (In het Albert Schweitzerplantsoen, scheiding van de metrobanen) en de 3 staalplastieken Van Cor Dam (op de rotondes van de President Rooseveltweg).

De Stichting kan haar werk doen dankzij donaties en giften. U kunt hiervoor doneren op bankrekening NL 32 INGB 0006 0542 81 t.n.v. Stichting De Witte Bollen. Indien u wilt dat uw bedrag specifiek besteed wordt aan het onderhoud van één van de kunstwerken, dan kunt u dat aangeven op uw bankoverschrijving.

Inlichtingen en vragen, mail naar: dewittebollen@gmail.com

Foto: Ommoorder Dirk van de Vis overhandigt zijn tekening aan Arie Vuyk, bestuurslid van Stichting De WItte Bollen.

About TDH 114 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*