Peter Buisman ontvangt Mia van IJperen onderscheiding

Peter Buisman heeft uit handen van  Anneke van Dijk van de Gebiedscommissie Prins Alexander de Mia van IJperen onderscheiding gekregen.

De Mia van IJperen onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het gebied Prins Alexander. Peter Buisman, samen met zijn echtgenote Margo Odijk, hebben zich sinds de oprichting van Stichting de Witte bollen ingezet voor het behoud en beheer van diverse kunst in Ommoord.

Naast het kunstwerk de witte bollen, dat te zien is naast de ingang van de Romeynshof is Buisman samen met zijn vrouw Margo vooral bekend van de acties van het kunstwerk de Kip bij de ingang van de kinderboerderij dat Inmiddels na het einde van zijn levensduur door een kunstenaar opnieuw is opgebouwd. Buisman gaat verder zo heeft het oude neon kunstwerk van het zwembad Prins Alexander aan het diamantplein in Prinsenland een nieuwe plek gekregen in Ommoord op een pomphuisje. Een flat met een strikjes kunstwerk uit de jaren 70  is met behulp van de inzet van Buisman in een nieuw vorm aangebracht na broodnodige renovatie van de betreffende flat aan de Kelloggsplaats in Rotterdam Ommoord.

Momenteel is Buisman bezig met de VVE van zijn eigen flat renovatie en verduurzaming te realiseren. Hij vervult ook hier weer meerdere rollen binnen dit project. Peter heeft zich ook jaren ingezet voor het behoud en beheer plan van de Romeynshof in de huidige vorm totdat de gemeente Rotterdam besloot om er een nieuw pand neer te zetten waarna de plannen van tafel werden geveegd.

Periodiek organiseert Peter ook bijeenkomsten voor zijn Kunstkring Alexander en wordt er momenteel druk gewerkt aan de voorbereiden van het Kunstpodium Prinsenpark in de wijk prinsenland.
About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

1 Comment

  1. Er ontbreekt hier en daar een hoofdletter, komma of punt in dit artikel, maar de onderscheiding is daarom niet minder terecht. Peter Buisman en Margo Odijk helpt ook mee om de Opzoomerdag met de rommelmarkt aan de Söderblomplaats te organiseren. Ik vind het jammer dat Peter Buisman niet verkiesbaar was voor de wijkraad van Ommoord, maar ik heb horen vertellen dat de wijkraad te weinig bevoegdheden heeft en dat alles in het stadhuis op de Coolsingel beslist wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*