Online Meeting Romeynshof

Op 21 februari 2022 was daar de online informatie avond waar genodigden de plannen konden volgen. Tevens konden bewoners en gegadigden ook vragen stellen. totaal waren er 32 bezoekers op deze digitale bijeenkomst.

Het plan omvat geen enorm hoge toren zoals te zien is bij het plaatje. Men stelt voor dat de bebouwing 6 lagen hoog wordt. Het theater komt hier ook weer terug en gaat plaats bieden aan 250 bezoekers. Ook komen er woningen in. De gemeente geeft wel aan dat het bestemmingsplan ruimte bied aan bebouwing dat veel hoger is dan de voorgestelde 6 woonlagen. Omdat dit slechts een oriënterende fase is kan het dus in principe alle kanten op.

Parkeeroverlast door nieuwe bewoners en activiteiten in de plint. 
De bewoners vrezen vooral parkeeroverlast van het gezondheidscentrum en de activiteiten van de Romeynshof maar ook van de nieuwe bewoners die in het gebouw komen wonen. Hoewel ze een inpandige parkeerruimte krijgen zullen ze ook bezoek krijgen. De gemeente neemt deze zorgen mee in hun oriënterende fase.

Een groene “ecologische” Oase
De Romeynshof staat heel dicht bij het Ommoordseveld maar als je ervoor staat merk je daar weinig van. Er moet dus vooral veel groen komen die deze verbinding kan maken dat ook te zien is op het plaatje. De metro komt in dit concept in een Groene oase te liggen. Verder staan er 2 prominente bomen. Een Canadese Esdoorn en een kastanje boom. Deze oude bomen worden in het nieuwe concept meegenomen en blijven onderdeel uitmaken van het plan.

Kunst
Bij de Romeynshof staan 2 prominente kunstwerken van stichting de Witte Bollen. Het betreft het prominente kunstwerk “De Witte Bollen” en “De Paraplu” In de plannen wordt er voor deze kunstwerken in principe een plek gezocht binnen het plan. Mocht dit niet lukken dan wordt er een geschikte plaats voor gevonden.

 

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*