VIDEO: Wat is een wijkraad?

Wat doet een wijkraad en hoe kun je jezelf verkiesbaar stellen? Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kun je tevens kiezen voor mensen uit je buurt die jouw gaan vertegenwoordigen.

Bekijk de onderstaande video, deze legt precies uit wat een wijkraad is.

De wijkraad komt op voor de wijk. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen zij belangrijk vinden. Zoals meer groen, welzijn, bereikbaarheid van de wijk of veiligheid op straat.

Wil je jezelf kandidaat stellen? Dat kan via de onderstaande link en kies de wijk waar je je voor beschikabar wil stellen. Het is wel van  belang dat je 16 jaar of ouder bent en in Rotterdam woont.
Link: Wijkraden | Rotterdam.nl

Wijk aan Zet

Rotterdammers zitten vol goede ideeën. Daar wil de gemeente nog meer naar luisteren. Rotterdam noemt dit de Wijk aan Zet. Met Wijk aan Zet krijgt u meer invloed op uw eigen wijk. U denkt en beslist mee over wat de wijk nodig heeft, waaraan geld wordt besteed en welke initiatieven van buurtgenoten worden uitgevoerd.

Er komen wijkraden. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die in de wijk spelen en die zij belangrijk vinden. En de wijkraad nodigt de wijk actief uit om mee te denken en mee te doen.

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*