Wie gaat de 300.000 euro boete betalen van de RET na schrappen metro Ommoord?

De RET krijgt een boete van 300.000 euro. De reden hiervoor is dat ze metro lijn A hebben geschrapt. Station Binnehof en de Romeynshof kregen hierdoor een pendel metro.  In 2020  nog verlaagde Judith Bokhove het budget voor openbaar vervoer vanwege het lage gebruik wegens de corona. Nu de economie in 2021 weer hard aantrekt kunenn de RET en het onderhoudsteam het niet bijbenen. Ook blijven problemen eht bedrijf tarten daar de aanvoer van reserve onderdelen zwaar verstuurd is vanuit Azie en met name China. Ook de hoge elektriciteits en gas prijs gaat de RET parten spelen. Veel electriciteit wordt gewonnen uit het lokaal verbranden van GAS zoals de Uniper Centrale in Prins Alexander.

Reizigers zijn daarom bang dat ze de rekening krijgen gepresenteerd in een lage service of in een fors hogere ticket prijs.

Lees het hele artikel op Rijnmond.

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1415146/300-000-euro-boete-voor-RET-na-schrappen-metrolijn-A-bedrag-kan-nog-verdriedubbelen?fbclid=IwAR1YEEUs-S-VJQRnhXlfpajF0gH2gZCT7mf9gVUW9g_yxRhI1caEpKZXB_w

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*