Kunst in het Ommoords winkelcentrum De Binnenhof

Kunstkring Prins Alexander (KPA), een vereniging waarbij ca. 80 niet beroepsmatige kunstenaars uit het gebied Prins Alexander zijn aangesloten, heeft weer een pop-up winkel om kunst te kunnen exposeren. Eerder waren er al pop-ups van KPA in Oosterflank, Nesselande en Ommoord.

In het winkelcentrum De Binnenhof kwam de mooi ingerichte winkel van Bonita (kleding) vrij. Een prachtig en heel nette ruimte met veel licht. Ideaal om kunst te exposeren. Dat gaan we daar dan ook doen. De feestelijke opening is op Zaterdag 11 september 2021 om 14.00 uur. De openingshandeling wordt verricht door Gebiedscommissielid René Hoff. Elke maand wordt er nieuw werk geëxposeerd. Bij de opening zijn dat kunstwerken van de kunstenaars Hans van der Sande, Ira, John Koot, Joop van den Driessche, Thea de Bruin, Thea Meekers en Lou de Wit.
Aangezien er nog een mooie inrichting en borden zijn van Bonita, laten we deze tijdelijke winkel, een pop-up, door het leven gaan als Kunstwinkel Bonita. KPA maakt regelmatig een pop-up afspraak met de eigenaar van een leegstaande winkel om extra mogelijkheden te bieden voor onze leden en voor de bewoners van PA om de kunstwerken te bekijken. Voor de winkeliers van de Binnenhof is onze aanwezigheid aantrekkelijk omdat het lijkt dat er minder leegstand is en omdat wij mogelijk weer ander publiek naar het winkelcentrum trekken dan gebruikelijk.
We hebben met de nieuwe eigenaar van het winkelcentrum Binnenhof (Certitudo) afspraken gemaakt voor maximaal 2 jaar. Echter zodra er een huurder voor deze winkel is moeten we er binnen een maand wel weer uit. Wel wordt er de komende jaren, door de grootscheepse verbouwing/uitbreiding van de Binnenhof, regelmatig verschuiving verwacht.

Vanaf nu zitten we op Binnenhof 98.
Kunstwinkel Bonita is vijf dagen per week open van Dinsdag tot en met Zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn bij toerbeurt aanwezig. Er kan dus een gesprek met één van de uitvoerende kunstenaars worden gedaan of gepland. Belangstellenden zijn van harte welkom, ook op de feestelijke opening op Zaterdag 11 september 2021 om 14.00 uur.

Nadere info:
Peter Buisman
06 44 360 156

About TDH 114 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*