Bezoek Rotterdamse Wethouder Wijbenga aan de Söderblomplaats

Vrijdag 18 juni bracht wethouder Bert Wijbenga een bezoek aan de Söderblomplaats, Herema-knikflat. Binnen het Rotterdamse College beheert hij de portefeuilles Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven. Daarnaast is hij loco-burgemeester. De uitnodiging was op verzoek van Margo Odijk, die in de Söderblomplaats Herema veel tijd investeert in de sociale cohesie, onder meer door één 5 van de coördinators te zijn voor allerlei bewoners en technische activiteiten in en rond het Herema complex. Daarnaast is zij de aanjager van allerlei Opzoomer Mee activiteiten. Reden om ook het bestuur van de VVE Söderblomplaats, het Rotterdamse Opzoomer Team, Margo’s mede coördinatoren en vrijwilligers in het bezoek te betrekken. De Söderblomplaats Herema is een schoolvoorbeeld van “heel, schoon en netjes”, zoals de Gemeente dat graag zou zien in alle Rotterdamse straten. Een goede relatie met de gemeentedienst Schone Stad (voorheen Roteb) helpt daar natuurlijk bij. Een team van Schone Stad kwam dan ook even helpen met schoonmaken. Ze komen graag op de Söderblomplaats, het is er op zich al erg netjes en daarnaast altijd ook gezellig. De mannen van Schone Stad deden een eerste proef op de parkeerplaats, waar een hele strook autovrij voor was gemaakt. De wethouder Bert nam zelf ook nog een bezem ter hand en complimenteerde de mannen voor hun werk en voor het onderhouden van een goede relatie met de bewoners. In de vergaderruimte van de VVE Söderblomplaats op de 9e etage werd daarna door VVE-voorzitter Peter Buisman een presentatie verzorgd over het complex Herema, de plannen naar verdere Verduurzaming en het grote aantal vrijwilligers, ruim veertig, die samen de Söderblomplaats Herema tot een oase van saamhorigheid, gezelligheid, zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid maken. Onder meer met 5 bibliotheken, actieve lief en leed aanpak en de halfjaarlijkse rommelmarkt. De Söderblomplaats Herema heeft een snoeptuintje, met fruitbomen en bessenstruiken, maar ook plantenbakken, lantaarnpaalbloembakjes en prullenbakken in eigen beheer.

De voorzitter van de VVE had namens alle bewoners een boodschappenlijstje dat de wethouder graag mee terug naar de Coolsingel nam. Met onder meer lof voor het Rotterdamse fenomeen Opzoomer Mee, maar ook verbeteringen hiervoor. Op het lijstje ook meer handhaving op kleine lokale problemen, meer waardering en straattijd voor de wijkagent, terugbrengen van het schouwen in de wijk en verbetering van de toegang van burger tot de bastions van de gemeentelijke diensten. Uiteraard kwamen de net daarvoor in de Gemeenteraad besproken 39 nieuwe wijkraden aan de orde. Ook Ommoord krijgt straks een eigen wijkraad. De directeur-bestuurder van Opzoomer Mee Johan Janssen had een flink gevolg meegenomen, waardoor er door de Corona-regels eigenlijk te weinig bewoners de presentatie konden bijwonen. Bjefke Bonnema onderhoudt namens Opzoomer Mee de lopende contacten met de Söderblomplaats Herema. Zij was ook aanwezig evenals Kees van der Laan, namens Rotterdam StadsOntwikkeling.

Het bezoek van 45 minuten liep uit tot ruim 2 uur, de wethouder vond dat prima en zag zo veel van wat er door bewoners zelf gedaan wordt in Ommoord en wat voor wensen zij binnen het kader van zijn portefeuille nog hebben. Kortom voor iedereen een zeer geslaagd bezoek.
Foto’s zijn vrij van rechten te gebruiken
De presentatie is in foto’s aanwezig en kan worden opgevraagd.
About admin 178 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.