‘Brom-Fietspad door parkje Grasbuurt lijkt actie naar omwonenden’

Fietspad

Het lijkt zo. Zo voelt het wel… ‘Ze willen hun spierballen laten zien en ze willen vooral niet in discussie gaan’ De monden zijn er van vol en de bewoners op leeftijd van de 80 plus woningen de Grashof, die er het meeste last van gaan krijgen, kunnen er niet van slapen. Een andere bewoner vraagt zich af met de recentie steekpenningen a

Het Brom-fietspad is vastgelegd in een verkeersbesluit sinds 5 augustus 2020. Ze hebben vanaf 5 augustus precies 6 weken om een bezwaar aan te tekenen. De meeste van de bewoners hebben nog nooit met dit soort zaken te maken gehad. Ze hebben hun hele leven hard gewerkt en dachten na de overlast van de Hangjongeren dat ze nu rustig van hun oude dag konden genieten maar komen ze nu in de uitlaatgassen van de brommers te zitten.

De bewoners voelen zich in deze warme dagen in augustus 2020 in de kou gezet. In de kou door de gemeente en in de kou door de politiek die haar handen hier niet aan wil branden.

Al meer dan een jaar vragen ze om de discussie aan te mogen gaan met Stadsbeheer tegen de aanleg van het fietspad maar krijgen net voor de grote vakantie het verkeersbesluit “toevallig” doorgestuurd van een oplettende bewoner.

Nu krijgen zo ook van Wethouder Judith Bokhove 0 op het rekest. Ze voelen zich letterlijk in de steek gelaten door het huidige college en met name Groen Links die groen roept maar ondertussen Asfalt bij hen voor de deur legt. Er zijn ook nog 2 raadsleden van Groen Links komen kijken maar hun politieke Agenda lijkt belangrijker dan het belang van de Rotterdammer.

Een bewoonster grapt nog even dat we nu in de Grasbuurt ook mondkapjes moeten gaan dragen maar dan tegen de fijnstof van de uitstoot van brommers die vlak langs hun balkon komen razen.

Niemand lijkt zicht te bekommeren om hen om nog maar niet te spreken over de kinderen in de buurt die al helemaal niets te zeggen hebben en geen stem hebben.

Een bewoner zegt: Ze luisteren helemaal niet naar ons en we mogen niet eens de discussie aangaan. Wie komt er voor ons op? En waarom komt er overal groen en wordt het groen hier letterlijk weggehaald en vervangen door Asfalt en word het zeer specifiek een brom-en-fietspad?

Waar Stadsbeheer in haar verkeerbesluit mee aankomt is het feit dat ze bezig zijn met het aanleggen van een integraal fietsnetwerk en dat dit slechts onderdeel is van een onderhoudsplan. Maar nog geen 100  meter hiervandaan ligt al een fietspad die de wijk verbind en ook precies uitkomt op dezeflde locatie aan de Nieuwe Ommoordse weg! Ook een ruwe 100 meter naar dwerggras ligt een fietsroute.

Ook zijn de ouderen en bewoners bang voor straatraces voor hun deur.
Als alternatief hebben de bewoners aangeboden om het brom-fietspad langs de zijkant van de park te laten lopen.

De bewoners gaan in Hoger beroep maar vrezen het ergste. Wie staat hen bij?

Wil je de bewoners een hart onder de riem steken, teken dan nog even de petitie tegen het Brom-fietspad.

https://www.petities.com/signatures/geen_brom_en_fietspad_door_het_centrale_park_aan_het_brongras_van_de_grasbuurt_in_rotterdam/

Wil je het mooie park bezoeken, neem dan de metro naar gras-kruid en steek de Prins Alexanderlaan over. Je loopt dan zo het parkje in.

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*