Nieuwsbrief Bewoners Organisatie Ommoord (BOO): ‘Een andere lente in Ommoord dan normaal’

 

Hoewel het dit jaar allemaal heel anders gaat in onze wereld is gelukkig de wisseling van de seizoenen hetzelfde gebleven. Bizar toeval is het feit dat, sinds het van kracht worden de coronamaatregelen, het vrijwel onafgebroken zonnig weer is geweest.

Dit heeft voor ons Ommoorders het voordeel dat wij, met inachtneming van de regels, uitbundig van onze groene woonomgeving kunnen genieten. Overal staan inmiddels de bomen in het groen en bloeien de bermen en velden uitbundig. Ook in het gedeelte van het Ommoordse Veld aan de zijde van de Klaverbuurt zijn de zeer zeldzame orchideeën weer te zien.
MAAR……….. een dringende oproep, bekijk deze unieke bloemen vanaf de paden, ga het veldje niet in en vooral…….. pluk ze niet!!
Informatie over deze donkerpaarse orchideevariant kunt u vinden op het informatie bord. Deze orchideevariant is erg zeldzaam en komt
maar op een paar plaatsen in Nederland voor. Ook nog even een mededeling met betrekking tot  de paarden in het Ommoordseveld; Voorjaar in Ommoord Deze paarden zijn gewend om buiten te leven, zijn kerngezond en worden goed verzorgd. Maar geef
ze beslist geen brood of andere voedselresten
want daarvan kunnen ze heel erg ziek worden.

Doordat ze graag in het gras rollen en dat ook doen als het een beetje modderig is kunnen ze er soms behoorlijk vies en verwaarloosd uitzien, maar ……. er is dus absoluut niets aan de hand.
U hoeft dan ook niet de dierenpolitie of DCMR te bellen, die zijn recent langs geweest en hebben geen bijzonderheden geconstateerd. Een eventuele mestgeur, op het platteland en zeker in de
buurt van een boerderij is vrij normaal en zegt niets over eventuele slechte leefomstandigheden. Meestal is deze geur afkomstig van de mestopslag bij de kinderboerderij welke overigens zeer regelmatig wordt leeggehaald. Dus…… veel plezier tijdens uw wandelingen door Ommoord in het Ommoordse Veld, hou in deze rare tijden rekening met elkaar en respecteer de regels. 

 

Lees verder op de website van BOO

 

Wat doet de Bewoners Organisatie Ommoord (BOO)?

Wat doet de Bewoners Organisatie Ommoord nu precies en waarom, is een vaak gestelde vraag die ik hier graag wil beantwoorden. Ommoord bestaat al meer dan jaar 50 jaar en vrijwel vanaf het begin zijn er bewoners betrokken bij de opbouw van de wijk. Overleg over waar komen de voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, wijkgebouw en scholen en het zou fijn zijn als er ook sportfaciliteiten en een wijktuin komen, en natuurlijk winkelcentra. Ook heeft de samenwerking geleid tot meer veiligheid bij de metro overgangen waarbij wij hebben aangedrongen op plaatsing van slagbomen.

Het behoud van een groene, veilige- en leefbare wijk is tot op de dag van vandaag een belangrijk doel, en daar zetten wij ons met zo’n zestig vrijwilligers dagelijks voor in. Dus ook om het Ommoordse Veld te behouden. En het is al twee keer gelukt om de gemeente er van te overtuigen dat daar beslist geen woningbouw mag komen. Samen met de gemeente is al die jaren opgetrokken om van Ommoord een fijne woonwijk te maken en dat zo te houden.

Heel belangrijk is nu ook de ontwikkeling van de nieuwe snelweg die een verbinding moet gaan vormen tussen de A13 en de A16 en die volgens de plannen van Rijkswaterstaat vanaf het Terbregseplein over het Terbregseveld moet gaan lopen richting Hillegersberg en de Doenkade. Al jaren strijden wij als bewoners er voor dat als deze weg er beslist komen moet, wij willen dat hij niet nog meer het leefklimaat in Ommoord aantast. Ons motto is wij willen de weg “ niet horen, niet zien en niet ruiken”.
Daarom zijn wij samen met andere betrokken organisaties bezig om dit doel te bereiken.
Voor meer informatie:Ommoord heeft er genoeg van.

Door vrijwilligersinzet hebben wij al veel kunnen bereiken, maar natuurlijk niet alles wat ons voor ogen staat. Het blijft belangrijk om als ogen en oren van de wijk te functioneren want alleen dan zijn die gemeenschappelijke doelen haalbaar.

Via ons kantoor en informatiepunt in de hal van wijkgebouw de Romeynshof zijn wij voor iedereen bereikbaar en helpen wij ook bewoners aan informatie over Ommoord en zijn wij een luisterend- en adviserend oor voor individuele vragen.

De Bewoners Organisatie Ommoord bestaat inmiddels ruim 45 jaar en zal actief blijven in- en voor de leefbaarheid van de wijk Ommoord.
U kunt ook meehelpen; geef u nu op dan kijken wij welke activiteit en werkgroep bij u past.

 

Via: Website Boo.nl

 

About admin 198 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.