Ontwikkeling van Textielkunst in het Kunstcafé van 4 februari in de Ommoordse Schalm.

Het maandelijkse Kunstcafé van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander (Rotterdam) schenkt deze keer aandacht aan de ontwikkeling van textielkunst.
Textielkunst kent een rijke historie en werd in de zestiger jaren ongewild gekoppeld aan het feminisme. De publieke belangstelling voor de textielkunst nam in deze jaren een grote vlucht. De Ommoordse kunstenaar Henriët Bovenkerk presenteert in een boeiend verhaal de historische ontwikkeling van het aloude wandkleed naar de huidige tijd waarin textielkunst haar eigen plaats heeft verworven. Toch is het nog steeds een relatief onbekende kunstvorm. Reden genoeg voor Henriët om haar medeleden van de Kunstkring en andere belangstellenden, naast de historie, in te wijden in alle mogelijkheden die deze kunstvorm creatievelingen te bieden heeft.
Voorafgaand aan de presentatie van Henriët wordt het jaar 2019 van de Kunstkring doorgenomen in een korte versie van de jaarvergadering.
De tijden voor 4 februari zijn:
19.30 uur inloop
20.00 uur Jaaroverzicht 2019
20.30 uur Kunstcafé met Henriët Bovenkerk
21.15 uur informeel.
ca. 22.00 uur einde.

Locatie: De Schalm, Dawesweg 44, 3069 VJ Rotterdam-Ommoord.

Bijgaande foto: Henriët Bovenkerk voor haar serie textielkunstwerken, die getoond werden in de kunstroute 2019 in Ommoord
Foto vrij van rechten. Fotograaf: P. Buisman

Meer info:
Voorzitter Kunstkring Prins Alexander,
Peter Buisman
06 44 360156

About TDH 88 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.