Nieuws uit de Rotterdamse wijk Ommoord en omgeving

Bruisend Informatiecentrum in Ommoordse Binnenhof

 

Het Inspiratie & Informatiecentrum Binnenhof – IIB (naast de Hema) ontwikkelt zich steeds meer tot een bekende ontmoetingsplek in Ommoord. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan John Koot, die als vrijwilliger van de Kunstkring Prins Alexander er zes dagen in de week heel veel tijd in steekt. Elke middag van 14.00 uur tot 17.00 uur. John organiseert en maakt bewoners, kunstenaars en creatievelingen enthousiast om naar het IIB te komen. Een vaste waarde is de vrijdagmiddag wanneer de Ommoordse Roza Dzhakova (ook één van de leden van de Kunstkring Alexander) kinderen uit de wijk op weg helpt met het schilderen van hun eigen kunstwerk.

 

 

In het IBB worden mensen geholpen die sieraden maken, textielwerkjes maken, hun foto’s verscheurd hebben en deze weer tot een gloednieuwe foto willen laten maken. De Historische Commissie Ommoordse Polder laat er stukjes Ommoord van vroeger zien. En leden van de Kunstkring exposeren er hun laatste werken. Deze week nieuw werk van tekenaar Hans van der Sande en schilderes Elly Wijn. Ook de textielkunst van Nel van der Poel blijft nog een paar weekjes aan de muur hangen.
De ruimte wordt kosteloos beschikbaar gesteld door Van Deursen Vastgoed, de eigenaar van het complex Binnenhof. De vrijwilligers van Kunstkring Prins Alexander zorgen voor de bemensing en bewoners van Ommoord kunnen er elkaar ontmoeten en ook zelf creatieve activiteiten opzetten. Alles op non-profit basis. Het is zeer de moeite waard er een keer binnen te lopen.
Foto’s:
Werk van Hans van der Sande/ Een voorbeeld van één van de werken van Elly Wijn/ Enkele sfeerfoto’s van Schilderen met Roza.
Fotograaf Peter Buisman
About admin
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.