Ommoord: Een van de grootste wijken in Rotterdam!

Ommoord is de grootste wijk van Prins Alexander. Het is een rustige woonwijk met veel groen. De wijk bestaat uit meer dan 12.000 woningen en telt ruim 25.500 inwoners.

In het middengebied kom je veel hoogbouw tegen en de laagbouw ligt aan de rand van de hoogbouw. Ommoord kent relatief veel oudere bewoners; ongeveer de helft is ouder dan 55 jaar.

Ontwikkelingen

In Ommoord vinden veel ontwikkelingen plaats. Zo zijn laatst twee nieuwe woontorens gerealiseerd: de Hooghe Hes op de Hesseplaats en eentje bij De Binnenhof. De oude Open Hof op de Hesseplaats is gesloopt en er is een hele nieuwe kerk gebouwd. In de Grassenbuurt worden 70 kleine ouderenwoningen vervangen door twee-onder-een-kapwoningen en een aantal appartementen.

Bewoners

Ommoord kent verschillende actieve bewonersgroepen, zoals de Heidebes, de Opzoomermeegroepen en bewonersgroepen van Bewonersorganisatie Ommoord (BOO). In het centrum van de wijk ligt wijkaccommodatie Romeynshof, waar veel instellingen op maatschappelijk, sociaal en cultureel terrein zijn gehuisvest.

Voorzieningen

In het westelijk en oostelijk deel is een winkelcentrum: de Binnenhof en de Hesseplaats. Iedere woensdag is er markt op de Hesseplaats. Er zijn vele sportverenigingen. Overige vrijetijdsverenigingen zijn o.a. een muziekschool, School of Rock, diverse toneelverenigingen, scouting die Katinka’s en Speeltuinvereniging Ommoord. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Rotte, Rottemeren.

via: Rotterdam.nl

About admin 187 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.