Het nieuwe STATION ROTTERDAM ALEXANDER: De lift is geplaatst

Mei 2019 is de eerste lift voor het nieuwe STATION ROTTERDAM ALEXANDER geplaatst. De lift is goed voor 5.300 kilogram staal en werd in de nacht van zaterdag op zondag door een kraan op zijn plaats gehesen. Zaterdag overdag vonden de voorbereidingen plaats: de aanvoer van de liftconstructie en de montage van een deel van de glasplaten. Komende weken wordt de lift verder afgebouwd.

Twee liften

Het nieuwe station krijgt twee liften naar de treinperrons. Deze liften worden grotendeels transparant uitgevoerd. De tweede lift, naar spoor 2, wordt in juni geplaatst.

Bouw van de nieuwe hal

Volgende week, dinsdag 14 mei, wordt de rest van de stationshal afgesloten voor reizigers. Alle treinreizigers bereiken het perron dan via tijdelijke opgangen net buiten de oude stationshal. Ook metroreizigers richting Schiedam Centrum krijgen te maken met een tijdelijke opgang in de Prins Alexanderlaan.

De afsluiting van de volledige stationshal maakt het voor de aannemer mogelijk om ongehinderd door te bouwen aan de nieuwe stationshal. Naar verwachting is hal aan de zijde aan het Prins Alexanderplein deze zomer klaar.

 

Via: https://www.stationrotterdamalexander.nl/nieuws, mei 2019

 

 

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*