Söderblomplaats Ommoord – nostalgische opZOOMERmarkt 11 mei 2019 van 10.00 tot 15.00 uur

Zaterdag 11 mei pakken de bewoners van de Ommoordse Söderblomplaats (knikflat) weer flink uit. In dit twaalfde jaar dat de bewoners hun schuren en kasten leegruimen in het kader van de opZOOMERrommelmarkt dragen alle marktkramen een verwijzing naar een vervlogen tijd. Naar winkels die inmiddels uit Rotterdam zijn verdwenen, zoals IT’s, Ter Meulen, Jungerhans, Hans Textiel, Bart Smit, Galeries Modernes en nog veel meer. Op elke kraam staat een foto van de oude winkel en de te verkopen spullen zullen een relatie hebben met deze winkels. Dus Jungerhans zal vol staan met mooi serviesgoed. Bart Smit met speelgoed en spelletjes etc. Deze keer zijn er ook veel bijzondere spullen, zoals houtsnijwerk, woonaccessoires (Jungerhans), schilderijen, puzzels en knuffels (Bart Smit), boeken (de Slegte), cd’s/dvd’s, vinyl (Free Record Shop) alles met snoer (It’s), huishoudtextielkleding (Hans Textiel) en een echt Prijzencircus met prijsjes van 20ct, 50ct en 100ct. Voor echte verzamelaars bijvoorbeeld telefoonkaarten en een hele serie messing eenden.
Ondertussen maken andere bewoners de omgeving opZOOMERschoon. Kinderen kunnen spelen op het Springkussen en voetbal schieten van PICNIC. Weer anderen kunnen op het terras genieten van de sfeer en de gratis koffie en thee uit het mobiele Theehuisje van de Vereniging Theehuisje Oost. De opbrengst van de markt komt volledig ten goede aan de bewonersactiviteiten van de Söderblomplaats (knikflat).
De opZOOMERmarkt is zaterdag 11 mei 2019 van 10.00 tot 15.00 uur aan de Söderblomplaats in Rotterdam-Ommoord.

About TDH 87 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.