Auteur/schilder Jan Wagter in Ommoord’s Kunstcafé.

Op elke 1ste dinsdag van de maand is er het Kunstcafé van de Kunstkring Prins Alexander in het gebouw De Schalm aan de Dawesweg 44 in Rotterdam-Ommoord. Voor dinsdagavond 7 mei a.s om 20.00 uur staat er een voordracht van auteur/schilder Jan Wagter op het programma. Dit nadat de leden van de Kunstkring hun maandelijkse update van activiteiten, zoals Kunstroute (11-12 mei), Kunstpodium in het Prinsenpark (2 juni), Nieuw Rotterdams Peil (wedstrijd) en het nieuwe kwartaal Wisselexposities hebben doorgenomen. De bekende Rotterdamse schilder Jan Wagner. Hij beschrijft in in zijn nieuwste boek “Puin en vriendschap” de mensen die hem tijdens zijn leven hebben gevormd, geraakt en geïnspireerd. In elk hoofdstuk komt een andere verwant, vriend of collega uit het Rotterdamse kunstenaarscircuit aan bod. Gezamenlijk bieden deze verhalen een inkijkje in Wagners persoonlijke en artistieke ontwikkeling.
Jan Wagner is in 1940 in Den Haag geboren en woont sinds 1950 in Rotterdam. Na zijn opleiding aan de plaatselijke Academie van Beeldende Kunsten wordt hij in 1964 tekenleraar. Later studeert hij kunstgeschiedenis en archeologie in 020 en van 1980 tot 1999 doceert hij kunstgeschiedenis aan de ontwerpopleiding Nimeto in Utrecht. Sinds 1980 manifesteert hij zich ook als beeldend kunstenaar en exposeert hij geregeld in binnen- en buitenland.
Het boek heeft als tweede laag de pijnlijke familiegeschiedenis van Wagner als kind van “foute Nederlanders” tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In ons Kunstcafé komt echter vooral de impact van achtergrond en vrienden op Jan’s kunstuitingen aan de orde.
Pas in 2014, vele jaren na de dood van zijn ouders, vindt hij de moed om hun motieven en politieke keuzes te onderzoeken. Maar ook krijgt de lezer een beeld van hoe het is om op te groeien tussen het puin van het in de oorlog grotendeels verwoeste Rotterdam.
Tijdens ons Kunstcafé kan het boek “Puin en Vriendschap” worden aangeschaft en/of gesigneerd door de auteur.
Naast leden van de Kunstkring Prins Alexander zijn ook belangstellende kunstliefhebbers van harte welkom. Inloop vanaf 19.30 uur.

About TDH 87 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.