Kinderboerderij De Blijde Wei in Ommoord zoekt ‘Ecokids’

 

Kinderen van 8 t/m 12 jaar, die het leuk vinden om zes woensdagmiddagen buiten bezig te zijn op kinderboerderij De Blijde Wei en de schooltuin in Ommoord. Van 13:45 – 15:45 uur.

Iedere keer is er een ander thema. Dit jaar hebben we de volgende thema’s: helpen op de kinderboerderij, slootdiertjes, insecten, pizza maken, bloemen en hutten bouwen.

Op 17 april 2019 komen de Ecokids voor het eerst samen.  De totale kosten zijn € 20,- per kind.
Wilt u meer informatie of uw kind opgeven? Mail naar educatieblijdewei@natuurstad.nl.

Kinderboerderij De Blijde Wei in Prins Alexander ligt midden in het Ommoordse veld, tegen de rivier De Rotte.

Op de kinderboerderij leven traditionele landbouwhuisdieren die geschikt zijn om kinderen kennis te laten maken met dieren.

Het hele terrein van de educatieve tuinen en kinderboerderijen is rookvrij. Bezoekers en medewerkers worden verzocht niet te roken op het terrein.

Activiteiten en kinderfeestjes

Op De Blijde Wei worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd. Houd hiervoor de Facebookpagina, de wijkkranten en de posters in de gaten. Kinderen kunnen ook op De Blijde Wei een verjaardagsfeestje te vieren.

De kinderboerderij gaat voor gezonder!

Een gezonde leefstijl staat voorop. De kinderboerderij werkt daarom aan een gezonder productenaanbod in haar horeca. Dit zorgt voor een gezonde uitstraling volgens de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Elk jaar brengt de gemeente het aanbod van de horeca in kaart met de ‘kantinescan’ van het Voedingscentrum. Dit wordt gerapporteerd aan de directie.

Groene Kikker

In horecagelegenheid ‘De Groene Kikker’ kunt u iets eten en drinken op het mooie terras aan de ruime speeltuin of binnen. Ook is er honing en puur sap van fruit te koop uit o.a. de boomgaard van De Blijde Wei.

Er is ook multifunctionele ruimte te huur op de kinderboerderij voor diverse activiteiten:

  • de strokap van de kinderboerderij
  • de zolder van het lescentrum
About admin 178 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.