Onderzoek: Sinds 1989 wordt gezondheid inwoners Rotterdamse wijk Ommoord bijgehouden.

 

 

Wonen in wijken als Ommoord of Nesselande levert een betere gezondheid op. Zo blijkt uit onderzoek. Dat blijkt uit een langlopend onderzoek onder 9000 Rotterdammers dat op Rijnmond.nl is gepromoot deze maand. 

Mensen die niet roken, geen hoge bloeddruk of overgewicht hebben worden ook gemiddeld pas 9 jaar later ziek. Voor het onderzoek zijn gegevens verzameld van 9-duizend Rotterdammers over een periode van ruim 20 jaar.

Dementie en onderzoek

We zien bij mensen die gezond leven een daling van diabetes, longziekten en hartaandoeningen, maar uiteindelijk later in het leven een stijging van het risico op dementie.

Dat zegt hoogleraar Epidemiologie Arfan Ikram.

“Ook zijn er opvallende verschillen in de leeftijd waarop deze ziekten zich voor het eerst openbaren bij mannen en vrouwen. Mannen hebben een grotere kans om deze ziekten op iets jongere leeftijd te ontwikkelen dan vrouwen.”

Voor het onderzoek zijn de gegevens van ruim 9000 personen gebruikt die deelnamen aan de zogenoemde Rotterdam Study. Daarin wordt sinds 1989 de gezondheid van inwoners van de Rotterdamse wijk Ommoord bijgehouden. 

People vector created by pikisuperstar – www.freepik.com

 

About admin 187 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.