Het doek valt voor de plannen van de Ommoordse bewoners om het gebruik van de Romeynshof verder door te zetten.

Sinds 2015 zijn bewoners in actie gekomen om sluiting van de Romeynshof te voorkomen. 4,000 handtekening via de BOO (Bewoners Organisatie Ommoord) waren de aftrap. Een bewonersgroep was vervolgens actief tijdens het proces, waarin achtereenvolgens een aanbod tot aankoop, Right-to-Challenge, marktonderzoek, subsidie-tender, voorstel gericht op kunstateliers en als laatste kans een voorstel van de Stichting BewonersBeheer Romeynshof (SBBR) in mei 2018 aan de Gemeente werd overlegd.
Er is er veel gebeurd, veel besproken en veel uitonderhandeld. Gisteren heeft SBBR een laatste bespreking gevoerd met een delegatie van de Gemeente Rotterdam. Het breekpunt was het geheel nieuwe en verrassende standpunt van wethouder Sven de Langen. Dit komt er op neer dat men graag verder wil met de plannen van SBBR, maar dat de eerder met SBBR besproken toezeggingen werden ingetrokken.

Actualisatie van het gebouw vervalt.Ook de noodzakelijke inhaalslag op achterstallig onderhoud en de update naar de Gemeentelijke duurzaamheidseisen 2023 zullen niet worden uitgevoerd. Als alternatief zal de Gemeente de eerste stappen zetten naar nieuwbouw, onderin een nieuwe Woontoren, die naar verwachting met 5-8 jaar kan worden gerealiseerd.

Kortom gaat SBBR aan het hart, niet voor hun inzet gedurende de afgelopen drie jaar, maar vooral voor onze Romeynshof. Zij kunnen op dit voorstel, dat zoveel stappen terugneemt op al eerder bereikte afspraken, niet verder gaan.

De Gemeente is nu aan zet: “Wat gaan ze ondertussen doen met de steeds verder teruglopend Romeynshof?

About TDH 114 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*