Pop-up Winkel PUUR opent in Nesselande.

Na een aantal openingen in de Ommoordse Binnenhof opent nu de nieuwe pop-up Kunstwinkel PUUR in Nesselande aan het Maltaplein 17. De Kunstwinkel is een initiatief van de vereniging Kunstkring Prins Alexander, waar ca. 80 leden/kunstenaars gezamenlijk optrekken. Projectleider Frans Vonk: “het is een mooie locatie en in de zomer is hier veel publiek. Reden voor ons de hele zomer en ook de zondagen open te zijn”.

De officiële opening is op Zondag 1 juli a.s. om 13.00 uur. David Polak is uitgenodigd om de officiële en feestelijke opening voor zijn rekening te nemen. David is een landelijk bekende kunstverzamelaar, mecenas en via de Stichting Kunstweek de bedenker van onder meer de jaarlijkse keuze van de “Kunstenaar van het Jaar”.
De eerste expositie in PUUR toont werk van acht kunstenaars van de Kunstkring Prins Alexander: Richard van Kesteren, Liesanne den Haan, Mehmet Bozdag, Otto Wientjes, Lou de Wit, Ferry Albers, Joop van den Driesche en Frans & Judith Vonk. Frans Vonk: “We gaan dus starten met 8 exposanten. Ieder heeft ongeveer 4 meter muur tot zijn beschikking. Omdat er ook erg veel etalageramen zijn, worden tevens een aantal ezels neergezet waar middelgrote werken op geplaatst zijn, zodat die van buiten ook goed zichtbaar zijn. Er is ook veel ruimte voor 3D werk. De locatie is groot en er is voor belangstellenden veel verschillend werk te zien”. PUUR is in ieder geval elke zaterdag en elke zondag geopend, maar mogelijk wordt dat nog uitgebreid. De eerste expositie is tot 25 augustus a.s.. Per opening zijn er steeds twee van de exposerende kunstenaars persoonlijk aanwezig, welke worden bijgestaan door andere vrijwilligers van de Kunstkring.

About TDH 88 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.