Kunstcafé Alexander verhuist naar De Schalm in Ommoord.

Na vele jaren een maandelijks Kunstcafé in de oude CV-ruimte onderin de Einsteinflat gaat de Kunstkring Prins Alexander na de zomer verhuizen naar een prachtige ruimte in De Schalm, aan de Dawesweg 4. Elke 1ste dinsdag van de maand 19.30 uur is de zaal open. Om 20.00 uur start Kunstcafé. Dinsdag 4 september a.s. is het eerstvolgende Kunstcafé. Het Kunstcafé is een gezellige ontmoeting van Kunstenaars uit Prins Alexander. Belangrijk is ook de kennisuitwisseling en er is altijd een presentatie met een interessant (inhoudelijk/leerzaam) onderwerp.
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Kunstkring Prins Alexander (KPA), een vereniging, die actief is in het Gebied Prins Alexander. KPA heeft ca. 80 leden, die op verschillende niveaus en vanuit verschillende disciplines actief zijn als beeldend kunstenaar. Daarnaast zijn er fotografen en sieradenmakers aangesloten, die hun ambacht op kunstzinnige wijze interpreteren. Een Kunstcafé-avond is vrij toegankelijk voor belangstellenden.
Voor De Schalm betekent dit een nieuwe gebruiker, waar afspraken mee zijn gemaakt om ook workshops te gaan verzorgen voor de cliënten van de Schalm. De workshops vinden plaats onder het professionele toezicht van De Schalm en worden afwisselend verzorgd door de kunstenaars van KPA. Dinsdag 19 juni jl. maakten de kunstenaars kennis met het werkveld, de ruimten en de cliënten van de Schalm. Kunstenaar Nel van de Poel zal de eerste workshop, werken met textiel, verzorgen.
Op de bijgaande foto: Kunstenaars van de Kunstkring maken kennis met de De Schalm v.l.n.r Judith Vonk (zeefdrukken) Rob Hoebe (lezing historie), Jolanda van der Heiden (sieraden maken) Nel van de Poel (textiel) en Liesanne den Haan (glaskunst).

About TDH 110 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*