De laatste vijf Ommoordse Kleine Kippen worden feestelijk uitgereikt

20170510_152737
Vanaf eind 2015 heeft Bewonersstichting De Witte Bollen de actie “Kleine Kip” gedaan. Nu, eind mei 2017, stoppen we met deze zeer succesvolle actie, die een flinke financiële ondersteuning is voor het werk van de Stichting, het beheer en behoud van de mooie kunstwerken in de buitenruimte van Ommoord.
In vele Ommoordse straten staan er Kleine Kippen voor het raam. Totaal 850 Kleine Kippen, mascottes van het kunstwerk de Kip bij Kinderboerderij De Blijde Wei, zijn er gemaakt door vrijwilligers, Pameijer en SDW. Veel Ommoordse instellingen hebben meegeholpen om de actie een succes te maken. De allerlaatste vijf Kleine Kippen wil de Stichting dan ook geven aan een aantal Ommoordse instellingen, clubs of verenigingen. Via Facebook, Buurtlink, Ommoord.net, LeeftSamen en de gedrukte media, werden Ommoorders opgeroepen een keus te maken uit 25 namen van actieve Ommoordse instellingen. Vijfhonderd Ommoorders brachten hun stem uit. De vijf het meest genoemden krijgen elk een exemplaar van de laatste vijf kippen. Deze vijf zijn geworden, in nu nog willekeurige volgorde:
• Actiegroep A13/A16, geen snelweg in uw tuin.
• Bibliotheek Ommoord, besluiten toch in Ommoord te blijven.
• Kinderboerderij De Blijde Wei, iedereen weet wat zij ons allemaal bieden!
• OpzoomerMee, Lief en Leed, een beetje aandacht voor uw buren.
• Werkgroep Ommoordse Veld, bescherming van ons mooiste stukje Ommoords-groen
Eén van de laatste vijf Kleine Kippen is een gouden exemplaar, speciaal voor de afsluiting van de kippen-actie gemaakt door Pameijer. Deze gaat naar de instelling die van de Ommoorders de meeste stemmen kreeg. Dat maken we bekend op de uitreiking van de vijf Kleine Kippen. Deze is op 28 mei a.s. om 14.00 uur. Plaats van handeling: Kinderboerderij De Blijde Wei, die op die dag haar 40-jarig jubileum samen met heel veel bezoekers viert. Ommoord is van harte uitgenodigd om de uitreiking van de laatste vijf Kleine Kippen bij te wonen, waarmee we niet alleen de actie uitzwaaien, maar ook iedereen bedanken die meehelpt Ommoord tot een prachtige wijk te laten zijn en vooral ook te laten blijven.

About TDH 114 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*