Expositie Kunstkippen in Ommoord (augustus-oktober).

 

2016 Kunstkip Arnold NIX Holterman Plfkip (3)-tile

Zeventien kunstenaars van Kunstkring Prins Alexander maakten vijfentwintig kunstwerken, vanuit de inspiratiebron de Ommoordse KIP bij Kinderboerderij de “Blijde Wei”. De kleinere uitgave van deze grote Kip, de mascotte van Ommoord diende voor vele kunstkippen als de ultieme basis voor een creatieve uitspatting.

Enthousiaste winkeliers van het Ommoordse Winkelcentrum de Hesseplaats bieden hun etalages en winkelruimten aan voor het exposeren van deze kunstkippen. U vindt daar foto’s, sculpturen, schilderijen en uniek gepimte kleine kippen. Alle kunstkippen zijn op de Hesseplaats te zien vanaf heden tot medio oktober 2016.

15 oktober a.s. gaan al deze kunstkippen naar een openbare veiling in de Open Hof-Hesseplaats. De opbrengst van de veiling is voor een goed doel. Het ondersteunen van het werk van Bewonersstichting De Witte Bollen en het werk van Vereniging Kunstkring Prins Alexander. Voor de kunstenaar is een vergoeding voor het materiaal dat hij/zij heeft gebruikt.

Met de opbrengst voor Stichting De Witte Bollen wordt haar werk, het “heel, mooi en netjes” houden van de Ommoordse kunst in de buitenruimte, zoals o.m. de Ommoordse Kip bij Kinderboerderij “De Blijde Wei”. Maar bijvoorbeeld ook de Witte Bollen bij de Romeynshof en Het grote kunstwerk “Scheidende Wegen in het Albert Schweitzerplantsoen.

Via Facebook en mail kan er ook nu al een eerste bod worden uitgebracht op de Kunstkip van uw keuze. Dit geldt als schriftelijk bod voor de veiling van 15 oktober a.s. in de Open Hof-Hesseplaats.

Meer informatie kunt u vinden op:

www.facebook.com/Ommoordkunstkip/

via mail dewittebollen@gmail.com of telefoon 010-4561000.

About TDH 110 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*