Zondag 14 augustus – Architectuur- en Kunstwandeling Ommoord

Bewonersstichting De Witte Bollen verzorgt haar vijfde kunstwandeling door Ommoord. Deze keer in samenwerking met Architect Lidija Poth van Poth-Piek&Co Architecten, ook uit Ommoord. Door architectuur en kunst in de buitenruimte te combineren ontstaat een uitgebreide wandeling met meer interessante stop- en verhalenplekken. Peter Buisman, voorzitter van Stichting de Witte Bollen vertelt over de Ommoordse kunst in de buitenruimte en Lidija Poth neemt u mee langs de bijzondere landschapsinrichting van Ommoord en de architectonische gedachte achter de hoog- en laagbouw van Ommoord en hun schakering in het landschap. De meeste kunst in Ommoord heeft vanuit de jaren zestig en zeventig een directe relatie met de gerealiseerde bebouwing. Het wordt een wandeling van maximaal twee uur met een tussenstop in het Ommoordse wijkgebouw de Romeynshof. Binnen in de Romeynshof is er ook aandacht voor een kunstexpositie. Het is één van de dertig locaties waar kunstenaars van de Kunstkring Prins Alexander continue exposeren. Maar de Romeynshof is ook vanuit bouwtechnisch oogpunt een uniek gebouw. Zowel Lidija als Peter zullen extra aandacht geven aan de maatschappelijke functie van dit Ommoordse Wijkgebouw.

De wandeling begint (13.00 uur) en eindigt (15.00 uur) beide bij de bekende Ommoordse Kip. De eindtijd sluit aan bij de aanvang van het Zondagmiddagconcert op Kinderboerderij de Blijde Wei, georganiseerd door de werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen. U kunt dan genieten van het Lumayna Trio met Italiaanse muziek.

Alle deelnemers aan de wandeling ontvangen na afloop een gedrukt exemplaar van de gehele kunstroute Ommoord, zodat zij de enkele niet bezochte Ommoordse kunstwerken later op eigen gelegenheid kunnen opzoeken.

Datum: Zondag 14 augustus – Architectuur- en Kunstwandeling Ommoord

Vertrek: President Wilsonweg/Kikkerpad bij “De Kip” om 13.00 uur (einde ca. 15.00 uur).

Info: dewittebollen@gmail.com en 010-4561000

PB Romeynshof

About TDH 99 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.