Informatieborden bij Ommoordse Kunstwerken

Twee Ommoordse kunstwerken hebben vanaf deze week ook gezelschap gekregen van een informatiebord. Zowel bij de bekende Ommoordse Kip (Kikkerpad/President Wilsonweg) als bij het hele grote, maar minder bekende Metromonument, dat officieel de naam Scheidende Wegen heeft (Albert Schweitzerplantsoen), zijn nieuwe borden geplaatst. Deze borden zijn met hulp van medewerkers van Beheer en Uitvoering van de Gemeente neergezet.

De borden

De informatieborden zijn gesponsord door de Gebiedscommissie Prins Alexander, die daarvoor twee bewonersinitiatieven honoreerde. Op deze manier zijn de vier kunstwerken van Bewonersstichting De Witte Bollen nu allen voorzien van een informatiebord waarop voorbijgangers een uitleg, historie en de achtergrond van elke kunstwerk kunnen lezen. De Ommoordse kunstwerken die al eerder een mooi informatiebord kregen zijn: De Witte Bollen (Hendersonplaats) en De Paraplu (Stresemannplaats). Met de eenheid en de informatie die door deze bebording wordt gecreëerd is er een extra ondersteuning voor de Ommoordse Kunstroute, wandeling langs de Ommoordse openbare beeldende kunst in de buitenruimte. De Kunstroute, die initiatiefnemer Peter Buisman ook dit jaar weer zal organiseren.

Info: dewittebollen@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/dewittebollen

 

About TDH 87 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.