Raadplaat Ommoord

Foto: Theo Kien

Afgelopen zaterdag konden de bezoekers van de Nazomermarkt aan de Söderblomplaats een Raadplaat van Ommoord in opbouw bekijken en aangeven of raden welke vier flatgebouwen er op deze plaat stonden afgebeeld.

Foto: Theo Kien

Foto: Theo Kien

Een veel terugkerend commentaar van de bezoekers was:” Leuk bedacht, maar héél erg moeilijk!”. Toch waagden vele bezoekers een gokje, anderen wisten het zeker en één bezoeker vulde alle vier foutloos in. Dat de getoonde torenflat op de Joliotplaats stond was voor de meesten wel duidelijk, maar toch kwamen ook de Dawes- en Söderblomtoren in de antwoorden voor. Vanuit welke hoek de Joliottoren op de raadplaat staat gaf nog meer problemen. Grote zekerheid was er niet en veel antwoordformulieren waren voorzien van een vraagteken achter de gegeven naam. De meeste antwoorden voor de knikflat gingen naar de Kelloggplaats, waarschijnlijk vooral omdat de meeste mensen wel weten dat het de eerst Ommoordse flat was. Dat was natuurlijk niet de vraag, de Raadplaat is van boven de metro, aan de noordkant van Ommoord. Die winnaar geeft als verklaring “Heemtuin in het voorfront van de foto, waar begin jaren tachtig nog een moord is gepleegd ” en de goede antwoorden van links naar rechts Einstein-knikflat, Einstein 14 hoogflat, Curieplaats in aanbouw en Joliottoren. De foto is gemaakt door Theo Kien, echtgenoot van Ans Kien. Zij was jaren geleden juffrouw Ans Kien op de Minister Marga Klompéschool en de winnaar, Ommoorder Jurgen Lakens, was één van haar leerlingen, die dus ook buiten de school goed heeft opgelet. Ondanks de enkele plensbuien en dankzij zo nu en dan het zonnetjes was de Nazomermarkt aan de Söderblomplaats een geslaagd evenement. Het was het eerste evenement van alle “Ommoord ziet Sarah” activiteiten die de gehele maand September in Ommoord nog plaatsvinden.

About TDH 87 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.