Werkzaamheden metro Ommoord – Zevenkamp – Nesselande tot 2 augustus 2015

Nesselande (1)

De RET meldt dat van 11 juli tot en met 2 augustus 2015 vervangen we de metrosporen en spoorwegovergangen tussen de stations Hesseplaats en De Tochten.

Waarom voert de RET werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen, spoorwegovergangen en wissels aan vervanging toe. Door deze te vervangen zorgen we ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wat gebeurt er precies?

We vervangen alle sporen, wissels, dwarsliggers en ballast van de metrobaan. Ook drie spoorwegovergangen en drie overpaden worden vervangen. Bij het verwijderen en weer aanbrengen van het spoor en het aanleggen van de nieuwe spoorwegovergangen gebruiken we diverse gereedschappen en machines. Ook worden langs het spoor materialen aangevoerd en gelost.
De nieuwe overpaden voor voetgangers en fietsers voorzien we van nieuwe zogenaamde Strail-overwegplaten, die makkelijker begaanbaar zijn voor mindervaliden. Het overpad Hesseplaats is al voorzien van een nieuw overpad.
Bij het verwijderen van het spoor wordt in enkele gevallen ook asbest verwijderd. Omdat de materialen niet bewerkt worden (gebroken, gezaagd of gescheurd), is er voor de omgeving geen risico. Een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf zorgt ervoor dat het volgens de wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften gebeurt.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Van zaterdag 11 juli tot en met zondag 2 augustus werken we van 07.00 uur tot 23.00 uur. Indien nodig zal er sporadisch in de nacht doorgewerkt worden tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Het vervangen van de metrobaan, maar ook het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluids- en verkeershinder veroorzaken. Daarnaast rijdt er geen metro tussen metrostations Graskruid en Nesselande. Uiteraard doen wij ons best om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

 

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*