Bewoners Ommoord boos over GFT bak

dds-verko.be-gft-container-duurzaamheidskompas

Bewoners uit de Wijk Rotterdam-Ommoord hebben het helemaal gehad. Eergisteren kregen ze een brief in de bus van de Dienst Stadsbeheer die het ophalen van hun afval regelt. Vanaf eind mei moeten ze hun afval scheiden. Nu vinden ze dat niet het grootste probleem. Het gaat hen om de manier waarop. Nu hebben ze één kliko voor al hun afval. Sommigen hebben er nog eentje extra voor papier. Maar nu komt er dus een derde bij voor groente en fruitafval.

Dat betekent dat er drie kliko’s voor de deur komen te staan.

Dit zegt meneer Van Rossum. Hij woont op Dennekruid, een straat met rijtjeshuizen. Als iedereen die drie kliko’s voor de deur gaat zetten verpaupert de straat volgens hem en dalen de prijzen van de huizen.

Van Rossum wil de kliko’s niet in zijn achtertuin zetten. Hij denkt dat ze gaan stinken omdat de GFT-kliko maar eens in de twee weken geleegd zal worden. Daar komen volgens hem vliegen op af die eitjes leggen waar weer maden uit komen. Daar zit hij niet op te wachten.

De Facebook

Op de facebookpagina van de gebiedscommissie Alexander spuwen bewoners ruimhartig hun gal. „Bah, als de maden eruit lopen hoeft het voor mij niet”, zegt Astrid Teubel.  „Straks kunnen we niet meer in onze tuin zitten”, zegt Bianca Kaspers. „Die bakken stinken zo met de warmte. Je kunt beter in een flat gaan wonen. Dan heb je al die ongein niet.”

Volgens de gebiedsvoorzitter, Ron Davids (CDA), zijn de Ommoorders vooral op tilt geslagen over de besliste toon van de brief van de dienst Stadsbeheer. Hij vindt dat die teveel „top down” is. „De bewoners hebben geen keus. Het wordt ze opgelegd.”

About admin 187 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.