Vijf Mini Biebs op de Söderblomplaats.

Foto: Theo Kien
Foto: Theo Kien

Foto: Theo Kien

In de Herema flat aan de Soderblomplaats in Rotterdam Ommoord kunnen bewoners voortaan boeken lezen uit hun eigen Mini Bieb!! Na een huis-uitruiming kwamen er ineens 5 boekenkasten tevoorschijn. Het idee voor een Mini Bieb was gauw gemaakt. In elke ingang één kast. 

Na de plaatsing zaten 2 kasten al binnen het uur bijna vol met geschonken boeken. Het idee van Mini Bieb is dat er gratis boeken, geleend, geschonken en genomen kunnen worden. Alle bewoners omarmden het idee en er is al een drukke omruiling, plaatsing etc. geweest. Ook de kinderen die in de Herema Flat wonen, zijn erg enthousiast. Als moeders de kids s’morgens naar school of creche willen brengen. moeten ze vroeger de deur uit, want de kinderen willen even kijken of er nog iets nieuws bij is gekomen. Er is al een boeken-schenking geweest van Ouderencomplex Nijeveldt, die het idee ook prachtig vonden.
De Herema-bewoners zijn altijd erg actief met Opzoomeren en dit zou je ook een soort Opzoomer-activiteit kunnen noemen. De Mini Biebs verbinden bewoners met elkaar en laat bewoners meer met elkaar communiceren.
Elke ingang heeft zijn “eigen bibliothecaresse”, die in de gaten houdt of er geen rommel in komt en of de boeken netjes zijn en blijven. De Mini Biebs zijn uitsluitend voor de bewoners en hun bezoekers, want de kasten staan in de gemeenschappelijke afgesloten hallen van het complex.
Al met al een voorbeeld dat misschien door andere bewoners-complexen navolging verdient.

About TDH 110 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*