RET Beboet u met EUR 38,50 voor behulpzaamheid op open perrons Ommoord

Als u van plan bent een familielid of gezinslid te begeleiden (of te helpen) van of naar 1 van de open metrostations in Ommoord en Prins Alexander let goed op het volgende. De RET bekeurd iedereen op elk uur van de dag die niet is ingecheckt onherroepelijk. U krijgt dus ook niet de mogelijkheid om zich alsnog voor de paaltjes plaatsen of alsnog in te checken (u mag 20 minuten gratis verblijven na incheck. Vergeet u uit te checken binnen de 20 minuten dan kost het u alsnog geld. Maar staat u  slechts enkele meters verwijderd van de paaltjes zonder incheck dan kan het u een flinke duit kosten en het stempel zwartrijder (zonder ook maar 1 metro gezien te hebben)

De RET bekeurd onherroepelijk en zonder pardon. Ook als u een geladen pas heeft maar niet bent ingecheckt dan riskeert u niet alleen een boete voor zwartrijden, de RET geeft deze ook en zelfs in hoger beroep wordt er niet naar omstandigheden gekeken.

Op deze wijze criminaliseert de RET iedereen die de metro neemt. alle metrostations in Ommoord en enkele metrostations in Prins Alexanderpolder hebben geen poortjes (de zogenaamde tourniquettes). Bewoners die hier instappen of uitstappen worden nog eens extra benadeeld doordat de kans op verkeerd uitchecken of vergeten uit te checken nog groter is.

De wijken in Prins alexander kennen de grootste concentratie van eengezinswoningen en dus families, de middenklasse die al het geld binnenbrengt. Een incidenteel ritje met de metro met het hele gezin is al een hele opgave (omdat iedereen een dure kaart moet aanschaffen) en dan nog iedereen GOED in laten checken.

Hoe gaat de RET te werk? onherkenbaar gekleed in burger met 2 RET medewerkers en 1 politieagent om het geheel juridisch te laden gelden. Doorgaans zonder zich te identificeren struinen de heren de metrostations af die makkelijke prooi zijn zoals onze stations in Ommoord. Immers, de reden dat veel metrostations geen poortjes hebben geeft aan dat er niet veel gebeurd en weinig overlast is. Ter plekke wordt je overvallen door deze RET figuren.

Wordt u gesnapt als behulpzaam gezinslid enkele stappen op het perron wordt u dus aangemerkt als zwartrijder.  De bekeuring geeft u zelfs het recht om om gebruik te maken van het openbaar vervoer voor de kosten van 38.50. Daarbij wordt u geacht om zich te identificeren. Gebruikt u dan uw RET abbonnement of automatisch NS abbonnement dan wordt dit niet geaccepteerd. Het is immers geen geldig identiteitsbewijs.

De RET die met hun metrostations onderdeel is van onze buurten gedraagd zich hiermee als een slechte buurt.

Hieronder de link naar de huisregels van de RET. Deze kunnen op elk moment veranderen en veranderen ook vaak inhoudelijk.

//m.ret.nl/klantenservice/huisregels.html

De volgende zaken kunnen u duur komen te staan:

  • Het perron gebruiken om van A naar B te lopen zonder in de checken (mogelijk op Hesseplaats)
  • Metro’s kijken voor de gezelligheid (op het perron)
  • een Familielid of gezinslid uitzwaaien zonder in te checken.
  • Vergeten in te checken en dit alsnog doen (u bent reeds fout)
  • Gaat u in in beroep? degene die u heeft gebeurd behandeld ook uw zaak. Uw kans is niet 50/50 maar simpelweg 0.

Wat weer wel mogelijk is is het volgende:

In – met name Ommoord – is het volgende wel mogelijk:

inchecken in de metro, een korte reis maken naar een ander metrostation zonder poortjes, overstappen en weer terug reizen. Zolang u binnen 20 minuten weer terug bent waar u was om uit te checken bij hetzelfde paaltje wordt er niets afgeschreven van uw saldo. Aangezien poortjes ontbreken is deze mogelijkheid er om over te stappen zonder uit te checken. Men wordt immers nooit beboet voor het NIET uitchecken in de metro.

Wilt u uw RET verhaal uit de buurt delen stuur dan een e-mail naar de redactie van deze blog.

Klagen bij de RET? dat kan helaas niet bij de klantenservice, die geven alleen informatie. U kunt direct een email sturen naar: pv@ret.nl

 

About admin 187 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.