Snoeptuintje aan de Söderblomplaats een succes.

Foto: Lenneke Spanjaard.
Foto: Lenneke Spanjaard.
Foto: Lenneke Spanjaard.

Het Snoeptuintje aan de Söderblomplaats in Ommoord.
Een aantal maanden geleden werd aan de rand van de vernieuwde parkeerplaats aan de Söderblomplaats een Snoeptuintje door middel van een Wijkidee gerealiseerd.

Hoogstamfruit specialist Wouter den Boer zorgde voor het ontwerp en het plaatsen van hoogstam-fruitbomen en een aantal bessenstruiken. De bewoners van de Söderblomplaats uit de knikflat en de lage huizen hebben de afgelopen maanden onkruid gewied en bij droogte de tuin besproeid. Dit heeft tot resultaat gehad dat eigenlijk alles aangeslagen is. Sommige zwarte bessenstruiken hebben zelfs al vruchten gedragen. Deze zijn door de kinderen lekker “opgesnoept”!

Afgelopen week was de vaste wieder van de knikflat op vakantie en zodoende doken de kinderen van de lage huizen de Snoeptuin in om onkruid te wieden.

Zij deden dit met volle overgave, zoals de foto aangeeft. De bewoners hopen volgend jaar aardig wat fruit van de tuin te kunnen halen, zo is de prognose van Wouter den Boer.

About TDH 87 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.