North Sea Round Town in het Ommoord groot succes.

North Sea Round Town in het Ommoord. (Foto: Peter Buisman)

Zondag 13 juli speelde in het kader van North Sea Round Town het Standard Jazz Quintet op kinderboerderij De Blijde Wei in het Ommoordse Veld. Mainstream Jazz gebracht door Wil Cornelissen (keyboard en zang), John Bazuijnen (contrabas), Peter Goldman (saxofoon), Rinus Kop Jansen (gitaar) en Peter Odijk (drum en percussie). Van bekende nummers als Mean to me en Autumn leaves geniet bijna iedereen.

Dat North Sea Round Town een fantastisch idee is, was af te leiden uit het grote aantal bezoekers. Nog nooit eerder trok een concert zoveel toeschouwers. Ondanks onze 150 klapstoelen en alle banken van de Blijde Wei, moesten velen blijven staan. Een goede reden om even wat heen en weer te lopen, een drankje bij de bar te halen en even een praatje te maken met bekenden. Het fijne van een openluchtconcert is dat het informeel is. De weergoden waren ons gelukkig gunstig gezind. Voor en na het concert waren er buien, maar tijdens het concert was het heerlijk weer.

Tijdens het concert kwam Stadstoezicht langs. Mensen hadden geklaagd over te veel auto’s die over het Kikkerpad reden en parkeerden op plaatsen waar het niet was toegestaan. Het Kikkerpad is geen autoweg, maar wel toegankelijk voor invaliden met een ontheffing en voor mensen die op de Blijde Wei moeten parkeren. Dat geldt in elk geval voor de musici die met hun keyboards en drumstellen niet vanaf de Wilsonweg kunnen lopen. Voor hen wordt dus een uitzondering gemaakt. Wij raden alle andere mensen wel aan hun auto goed te parkeren op de parkeerplaatsen aan de Wilsonweg. Stadstoezicht zal bij een volgende gelegenheid echt gaan bekeuren.

Kijk voor foto’s op de facebookpagina van Ommoordse Veld Open & Groen of op //ommoordseveld.blogspot.com

North Sea Round Town in het Ommoord. (Foto: Peter Buisman)
North Sea Round Town in het Ommoord. (Foto: Peter Buisman)

 

About TDH 96 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.