De Ommoordse Kip oranje geverfd.

WK-fans of beter gezegd onverlaten hebben in de nacht van 2 juli de Ommoordse Kip oranje geverfd.
De Kip bij de Kinderboerderij de Blijde Wei was net voor veel geld van Ommoordse bewoners helemaal in haar oude glorie hersteld.

De Ommoordse bewonersstichting De Witte Bollen heeft aangifte gedaan bij de Politie Rotterdam.
Fan van het Nederlands Elftal zijn zij natuurlijk ook, maar dat een echte WK-fan het nodig vindt om hun mooie bezit te ruïneren, dat begrijpen ze niet. We hadden het leuk en ludiek gevonden als er bijvoorbeeld oranje vlaggetjes om gedaan waren. De Kip is net gerestaureerd en op 3 mei jl. onthult. De Stichting heeft daar ruim € 6.000,- voor op tafel moeten leggen. Nu moet er weer geld bij van medebewoners. De Stichting zal de Kip noodgedwongen tot na de WK in haar lelijke en slecht gespoten oranje kleuren laten, maar daarna moet zij weer helemaal opnieuw worden afgeschuurd en weer worden voorzien van haar eigen kleuren.Daar zijn wel enkele duizenden euro’s mee gemoeid. Dit is niet meer ludiek, pure vernielzicht van de eigendommen van anderen. Het WK zou toch een feest voor iedereen moeten zijn en niet een nachtmerrie voor enthousiaste Ommoorders die zich bekommeren om de kunst in Ommoord.Dus ook voor de kinderen die graag op de Kip spelen. Nu zit er misschien verf op, die niet verantwoord is voor jonge kinderen. “Beseffen de daders dan niet dat ze hiermee veel ongeloof en afkeuring bij de mensen bereiken”. Niemand vindt dit leuk en zeker de kinderen niet.
De Kip is van hen en zij willen hem HEEL EN SCHOON houden.
Het bestuur van de Stichting roept getuigen op zich te melden, dat kan op email dewittebollen@gmail.com of telefoonnummer 010-4561000. Het zou ook flink zijn als de daders zichzelf melden, zodat de schade mogelijk op hun verzekering kan worden verhaald.

Inlichtingen:
Peter Buisman
Voorzitter van Stichting De Witte Bollen
tel, 010 4561000

De Oranje Kip

About TDH 114 Articles
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*