Hert op de Reus heeft een nieuwe kop

Aan de Prins Alexanderlaan ligt het kunstwerk “Hert op de Reus’ al twee jaar zonder kop. Afgelopen week heeft kunstenaar Jeroen Melkert er een nieuwe kop opgezet.

Wandelend en rijdend  langs de Prins Alexanderlaan in Rotterdam-Ommoord verbaast en stoort  iedereen zich al weer twee jaar lang over het beeld tegenover het metrostation Graskruid. Het hert heeft al heel lang geen kop meer. De kop was oorspronkelijk van brons en het gewei was niet erg stevig. Dat zijn twee belangrijke oorzaken voor het vandalisme. Het gewei was snel
kapot en brons is een geliefd materiaal bij dieven. Kunstenaar Jeroen Melkert heeft er nu, gemodelleerd uit harde steen, een nieuwe kop op gezet met een stevig gewei. Het kunstwerk is eigendom van Stichting Pameijer, een organisatie die ondersteuning en hulp biedt aan kwetsbare mensen, jong en oud. Het unieke kunstwerk is geplaatst in 1998 bij de vestiging Pameijer Fioringras in Ommoord. Op deze plaats ligt het kunstwerk nog steeds en nu is het weer heel en compleet. Nu maar hopen dat het zo blijft.  Met het mooie lentezonnetje erop kan iedereen er weer van genieten.

About admin 198 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.