Stormschade door omgevallen bomen in Ommoord

De wind en regen waren sterker dan deze boom in Ommoord.

Diverse gemeentelijke en particuliere bomen zijn omgewaaid, waaronder vijftien grote bomen. Helaas is er ook een boom op een woning gevallen in Ommoord (Prins Alexander) en zijn auto’s beschadigd geraakt. Lichtpuntje: er is ‘alleen’ materiële schade te betreuren. Er is, voor zover bekend, gelukkig niemand gewond geraakt. Op een flink aantal plekken zijn takken gebroken en op de weg gevallen. WOP-ploegen hebben gevaarlijke takken op wegen en kleine boompjes verwijderd. Zware omgevallen bomen en afgebroken takken op wegen en auto’s zijn weggehaald door de afdeling Boomverzorging, die extra ploegen en kranen had ingezet.

Spoelgaten:
Door de grote hoeveelheid water was er op veel plekken hinder op wegen en trottoirs: het zand onder de weg spoelt weg, waardoor verzakkingen ontstaan. Alle gemelde gaten zijn veiliggesteld door wegafzettingen, en waar nodig kwamen loopplanken. Vandaag werken alle werven hard om de schade te herstellen. Dat geldt ook voor de overige stormschade, zoals het opruimen van afgebroken takken.

Samenwerking:
Gemeentewerken heeft intensief samengewerkt met collega-dienst Roteb, die ook veel werk heeft verzet. Denk aan het helpen opruimen van stormschade en de inzet van zuigwagens om wateroverlast te verhelpen. Ook was er samenwerking met derden, waaronder Hoogheemraadschap Delfland en de brandweer. Vandaag werken Gemeentewerken en Roteb hard samen aan het opruimen van de stormschade.

 

About admin 201 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*