Verlenging A16/A13: ‘Tunnel onder Lage Bergse Bos’

Wethouder Hans Vervat (PvdA) wil de snelweg A13/16 niet aanleggen zonder tunnel onder het Lage Bergse Bos. ,,Ik ga niet voor een open verkeersriool”, zei hij tijdens een spoeddebat, dat door GroenLinks was aangevraagd.

In een afsprakenlijstje van het ministerie van Verkeer en Waterstaat staat dat wethouder Vervat akkoord is gegaan met een variant zonder tunnel. Ook wordt volgens het stuk geen onderzoek gedaan naar een verlengde tunnel ter hoogte van Ommoord en Terbregge. De raad van Rotterdam heeft daarom in oktober wel unaniem gevraagd. Ook heeft de raad uitgesproken dat de snelweg ‘onbespreekbaar’ is zonder tunnel.

Minister Eurlings doet op verzoek van wethouder Vervat nog wel aanvullend onderzoek naar een gedeeltelijke overkluizing van een eventuele open tunnelbak door het Lage Bergse Bos. GroenLinks-raadslid Arno Bonte spreekt van een ‘onzin-onderzoek’.  ,,De minister doet nu een nader onderzoek naar een variant die Rotterdam per definitie niet wil, terwijl het door de raad gevraagde onderzoek naar een verlengde tunnel bij Ommoord juist niet wordt uitgevoerd. Dat is vreemd.”

Wethouder Vervat zegt echter dat hij ‘uit respect voor de minister’ het onderzoek naar de overkluizing afwacht en dat de afsprakenlijst van het ministerie over aanleg van de A13/16 zonder tunnel, niet klopt. ,,Er zijn absoluut geen toezeggingen gedaan”, garandeert hij. ,,Het Lage Bergse Bos wordt wat ons betreft gewoon ondertunneld. En we willen net als de raad een volledige aansluiting bij de Hoofdweg en een verlengde tunnel bij Ommoord. Dat is nog helemaal niet van de baan.”

Bonte is tevreden over de uitspraak van Vervat. ,,De wethouder geeft klip en klaar aan dat hij nog steeds achter de voorwaarden van de raad staat. Hij geeft toe dat de verslaglegging van de gesprekken met de minister op z’n minst ongelukkig is geweest. GroenLinks vindt het wel jammer dat de wethouder niet nog eens expliciet het Rotterdamse standpunt wil overbrengen, aangezien er toch zacht gezegd sprake is van onduidelijkheid. Maar dat neemt niet weg dat hij aangeeft dat Rotterdam die snelweg niet wil horen, niet wil zien en niet wil ruiken. Dat is een hele geruststelling.”

About admin 187 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.