Nieuwe groen in Ommoord Rotterdam

Rien Lammertink, de directeur Wonen van woningbouwvereniging Com·wonen, opende op 10 november 2010  een aantal vernieuwde gemeenschappelijke tuinen in Rotterdam Ommoord. Met een toespraak en de overhandiging van een berkenbezem aan enkele bewoners opende Rien Lammertink officiëel de nieuw ingerichte tuinen. Daarna plantte een groep bewoners bloembollen. De gemeenschappelijke tuinen van de Debijeweg, Einsteinplaats, Joliotplaats en Arrheniusweg in Rotterdam Ommoord waren toe aan vernieuwing.

De deelgemeente Prins Alexander Rotterdam heeft plannen om de openbare ruimte in Ommoord te verbeteren. Vooruitlopend daarop besloot woningcorporatie Com•wonen deze gemeenschappelijke tuinen een nieuwe impuls te geven. De oude tuininrichting was versleten en verschillende planten en bomen waren aan het eind van hun levensduur. 

 De nieuwe tuinen hebben allemaal een eigen karakter en zijn met elkaar verbonden. De jeu-de-boulesbaan in de tuin aan de Joliotplaats heeft nu een prominente plaats met zitjes. De wandelpaden in de tuinen van de Einsteinplaats en Debijeweg zijn opnieuw aangelegd en goed verlicht. Ze zijn onderdeel van een groter wandelnetwerk door Ommoord. De tuin van de Arrheniusweg kreeg een leuke zitplaats en is omringd door een lage heg.

About admin 192 Articles
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.