Dammen is goed voor de mentale fitheid van kinderen

Dammen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Met die gedachte in het achterhoofd krijgt een groot aantal basisscholen in Waddinxveen magnetische damborden uitgereikt; een initiatief van de landelijke dambond.

Door David Zandbergen

De eerste damborden werden dinsdag 17 april uitgereikt aan groep 6 en 7 van de Koning Willem-Alexanderschool, locatie Oranjelaan. Schooldirecteur Bert Wiltink nam de drie damborden samen met een aantal leerlingen in ontvangst.
De speelvelden werden uitgereikt door Arie Boonstoppel, namens de gelijknamige autodealer aan de Juliana Van Stolberglaan. Hij heeft de damborden voor de Waddinxveense basisscholen mogelijk gemaakt. In totaal worden in Waddinxveen veertig damborden aan scholen uitgereikt.

Waddinxveen is niet de enige plaats waar damborden worden uitgedeeld. Het gebeurt op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Dambond; in totaal gaat het om negenduizend damborden verspreid over heel Nederland. De nationale bond hoopt hiermee meer kinderen van de basisschool aan het dammen te krijgen en op deze manier ‘de damcultuur te behouden en te bevorderen’.

Daarnaast komt de denksport de ontwikkeling van de basisschoolkinderen op verschillende manieren ten goede, meent Cor Barelds. Hij was aanwezig namens het comité schooldammen Waddinxveen dat tevens de schooldamtoernooien organiseert. “Rekenen, inzicht, verbeeldingskracht, concentratie, omgaan met winst en verlies en samenspelen, dat zijn allemaal kwaliteiten die kinderen bij het dammen trainen en nodig hebben. Natuurlijk moeten de kinderen zich ook met ‘fysieke sporten’ bezighouden voor hun fitheid, maar dammen is juist heel goed voor de mentale fitheid. Een potje dammen heeft echt een hoge pedagogische waarde.”

In Waddinxveen doet elk jaar een flink aantal scholen mee met het schooldammen.

Bron: https://www.hartvanwaddinxveen.nl/nieuws/algemeen/16017/-dammen-is-goed-voor-de-mentale-fitheid-van-kinderen-

About admin
Ommoord.net draait om de levendige wijk Ommoord te Rotterdam

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.