Afronding oplevering rioolwerk Zernikeplaats, Kamerlingh Onnesweg en Max Planckplaats

In de periode van 22 januari t/m 2 februari 2018 gaat de firma De Bruyn en Nelisse voor de gemeente Rotterdam het nieuwe riool op de Zernikeplaats, de Max Planckplaats en de Kamerlingh Onnesweg inspecteren. Dit gebeurt na ieder rioolproject en is nodig om rioolstelsel de komende tientallen jaren goed te kunnen beheren.

De inspectie wordt uitgevoerd met een videocamera, waarmee tegelijkertijd geïnspecteerd en vastgelegd wordt. Hiervoor wordt het riool, voor zover nodig, gereinigd met een hogedrukspuit, waarna een soort wagentje met een camera aan een kabel vanuit een rioolput door de rioolbuis gestuurd wordt tot aan de volgende rioolput. Hiervoor staat een wagen met deze videoapparatuur recht boven een rioolput gedurende een half uur tot een uur, waarna de wagen weer verder gaat naar de volgende put.

De videoinspectiewagen staat gedurende dit werk midden op de weg en zorgt dus voor enige verkeersoverlast. Het verkeer kan er overal wel langs, en dat staat ook met borden aangegeven, voor zover nodig.

Aan het eind van 2017 zijn ook de laatste groenwerkzaamheden uitgevoerd en is ook de tijdelijke doorsteek naar de Arrheniusweg opgeruimd, zodat hiermee het werk rondom de Kamerlingh Onnesweg volledig afgerond i

About admin
Redactie Ommoord.net

Leave a comment

Your email address will not be published.


*