Ommoordse Kipschilder overleden

john-buskens-1946-2017-kopie
Vorige week is, heel plotseling, Ommoorder John Buskens overleden. John was brandweerman, maar moest dit beroep na een ernstig ongeval opgeven. In Ommoord was hij lange tijd de mysterieuze schilder, die met enige regelmaat, de Ommoordse Kip bij de Kinderboerderij De Blijde Wei weer mooi opknapte. Hij was niet de vernieler, maar de hersteller. Hij hield het graag stil, maar na een oproep in de krant werd toch duidelijk dat John zijn potjes verf gebruikte om het aanzien van de Kip op peil te houden.

De Witte Bollen

Nadat zij naam bekend werd, werd John de officiële de Kipschilder van de Bewonersstichting De Witte Bollen, die de eigenaar is van het kunstwerk De Kip. Zijn missie en aanpak waren niet zeuren over vernielingen, zorgen dat niemand er weet van weet is de beste remedie. Was het toch weer eens fout gegaan, dan was John meteen de volgende dag ter plekke en de Kip was weer snel netjes. Geen gedoe en geen geroddel over de Kip. De kinderen moeten altijd van een mooie kip kunnen genieten. John was geen man van woorden, maar van daden. En in het zonnetje gezet voor zijn vrijwilligerswerk was ook niet nodig. Een mooie Kip daar ging het om. John Buskes, zeventig jaar oud en nog vol actief voor iedereen die een schildersklusje aan hem gunde, is op woensdag 26 april jl. gecremeerd. De Stichting gaat op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor het onderhoud van de Witte Kip aan de President Wilsonweg. Persoonlijke boodschappen om de nabestaanden een hart onder de riem te steken en de herinneringen aan John levend te houden kunnen worden achtergelaten op: www.erasmusuitvaart.nl/online-gedenkplaats. Wij wensen de familie heel veel strekte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.

Info: Peter Buisman

Voorzitter Bewonersstichting De Witte Bollen
Tel. 010-4561000

About TDH
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*