Ommoordse Ochtend over de toekomst van de Romeynshof.

Tijdens de 4e Ommoordse Ochtend vertelt Peter Buisman over zijn plannen voor de Romeynshof. U bent van harte welkom op donderdag 29 september om 10.00 uur in Bibliotheek Ommoord, toegang is gratis.

Wat kan er allemaal als bewoners zelf de baas zijn over de Romeynshof?
“Eind 2015 startte de Gemeente Rotterdam een procedure die uiteindelijk zal leiden tot volledig beëindigen van de gemeentelijke verantwoordelijkheden voor de exploitatie en programmering van de Romeynshof.

Peter Buisman, actieve bewoner, van Ommoord, stelde een alternatief plan voor, waarbij bewoners zelf het beheer van de Romeynshof op zich zouden nemen. Het plan werd breed gedragen en goed ontvangen, maar ambtelijke molens draaien langzaam. Op deze Ommoordse ochtend in Bibliotheek Ommoord licht hij zijn plan en de ontwikkelingen daarna en tot nu toe graag toe. Het plan Romeynshof is een voorbeeld. Op deze ochtend geeft de spreker breder inzicht op welke wijze bewoners veel meer de regie van hun eigen woon- en leefomgeving in eigen hand kunnen nemen. In Ommoord zijn daar vele succesvolle voorbeelden van. Maar er kan nog meer. Ook door de Romeynshof veel beter te gebruiken ten behoeve van wat bewoners graag zien in hun woonomgeving. Uiteraard is er op deze ochtend ruimschoots de ruimte om uw eigen ideeën in te brengen en te toetsen.”
Bibliotheek

About TDH
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.