Nieuwe exposanten in Galerie Puur.

Begin juli 2016 exposeerden de pioniers van Vereniging Kunstkring Prins Alexander in de nieuwe Pop-up store Galerie Puur”” in het versstraatje van winkelcentrum De Binnenhof-Ommoord (winkelnummer 60). Het is een succes met veel aanloop van bezoekers, die geïnteresseerd zijn in kunst of zelf actief willen worden bij de Kunstkring. Zaterdag 10 September a.s. is er een nieuwe start.  Zes andere kunstenaars, allen leden van de Kunstkring, hebben de muren en de toonkasten gevuld met een diversiteit aan nieuwe kunstwerken.

Belangstellenden, bewoners van Prins Alexander en kunstliefhebbers, zijn van harte welkom voor de officiële opening op Zaterdag 10 september a.s. om 14.00 uur. De openingshandeling zal geschieden door Dirk Jan van Lottum, vicevoorzitter van de Gemeentelijke Gebiedscommissie Prins Alexander.

Daarna blijven de kunstwerken van de nieuwe exposanten voor deze tweede ronde twee maanden in Galerie Puur aanwezig en is iedereen welkom op de vaste openingsdagen, wekelijks op vrijdag en zaterdag. De nieuwe exposanten zijn: Elsa de Groot ( schilderijen), Liesanne de Haan (3d glas in lood), Els Mulder (schilderijen), Didi Petri (3d en brons), Nel van de Poel (stoffen en schilderijen) en Karin Berg (schilderijen en objecten). Genoeg reden voor iedereen om een kijkje te komen nemen. Peter Buisman, voorzitter van de Kunstkring: “Kunstenaars en bezoekers vinden elkaar in Puur. Er komen gezellige en kunstzinnige gesprekken op gang. In die zin is Galerie Puur een oase van rust gebleken in het toch vaak drukbezochte versstraatje. De “echte” winkels om ons heen zien ineens heel andere mensen naar de Binnenhof komen. Zo snijdt het mes aan drie kanten. De winkel is niet meer leeg. De kunstenaars kunnen hun werken netjes tonen en er komen andere/nieuwe bezoekers naar de Binnenhof”.

Vereniging Kunstkring Prins Alexander telt zeventig leden, die allen als kunstenaar actief zijn. Kunstenaars variërend van net de eerste stappen gezet op weg naar het exposeren tot zeer ervaren kunstenaars. Onze leden exposeren op vele andere plaatsen in Prins Alexander, zoals in flatgebouwen, verzorgingshuizen, wijkgebouwen en winkels. Kunstgalerie Puur heeft als extra dat bezoekers in de Pop-Up Galerie ook een gesprek met de kunstenaars kunnen aangaan over kunst in het algemeen, over hun eigen kunstwerken en over de mogelijkheden om zelf kunst te maken in Prins Alexander. Het is een echte galerie, dus uiteraard kunnen bezoekers de kunstwerken ook aankopen. De kunstgalerie is wekelijks geopend op vrijdag en zaterdag. Andere openingstijden en evenementen kunt u altijd vinden op onze website www.facebook.com/KunstkringAlexander/

De kunstkring is daarnaast nog op zoek naar vrijwilligers voor opbouw/beheer van onze exposities in verschillende locaties (Humanitas. Laurens, Romeynshof etc.) in Prins Alexander.

Nader informatie:

Peter Buisman, 010-4561000

Voorzitter van de Kunstkring Prins Alexander

Els Mulder

About TDH
Actief in Rotterdam-Ommoord en schrijver van o.a. de boekjes: - Kunst in Ommoord - Nobel in de Ruit van Ommoord - Van alle kanten belicht - De Witte Bollen Verkrijgbaar via www.lulu.com

1 Comment on Nieuwe exposanten in Galerie Puur.

  1. Kunstwerken Els Mulder erg mooi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*